Gertjan van Dam en Sven Wiggelo in hun Appeltje-Eitje in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gertjan van Dam en Sven Wiggelo in hun Appeltje-Eitje in Nijmegen. © Paul Rapp

Bij de ‘gezonde Febo’ trek je verse eieren en appels zo uit de muur

OPHEUSDEN/ VEENENDAAL - Van kakelverse eieren van nog geen dag oud tot smeuïge stoofperen die net in de pot zitten: dagverse boerderijproducten trek je bij Appeltje-Eitje ‘gewoon’ uit de muur. 

Het idee van twee ondernemers uit Dodewaard en Opheusden vindt gretig aftrek: na Beuningen, Wijchen en Nijmegen krijgt komende zaterdag ook Veenendaal zo’n ‘gezonde Febo’.

Appeltje-Eitje - ‘het zegt iets over de producten en hoe makkelijk het is’ - komt uit de koker van de Opheusdense pluimveehouder Gertjan van Dam (34) en Sven Wiggelo (32), die in Dodewaard als fruitteler en melkveehouder werkt.

De twee kennen elkaar al even. Wiggelo: ,,Zo’n achttien jaar gelegen liep ik stage bij het bedrijf van Gertjan.’’ Toen het bedrijf van Wiggelo een tweede locatie erbij kocht, wilde hij daar ‘langs de weg’ gaan verkopen: onder meer eieren. Van Dam: ,,Dan is het lijntje kort.’’

Hun samenwerking is ‘puur zakelijk’. ,,Verder doen we eigenlijk niks met elkaar.’’

Quote

Bij ons zijn de eieren dagvers, in de supermarkt ben je al twee weken onderweg.

Gertjan van Dam, pluimveehouder
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland