Volledig scherm
De locatie van de beoogde migrantencamping. © Raphael Drent

Binnen maand duidelijkheid over voortgang vakantiepark arbeidsmigranten Kesteren

KESTEREN - Binnen een maand komt er duidelijkheid over de plannen voor een vakantiepark voor 500 arbeidsmigranten op camping Rijk van Batouwe in Kesteren. 

Dat stelt wethouder Nees van Wolfswinkel. In april werd het plan voor dit chaletpark gepresenteerd. Met dit park moet er veel meer zicht komen op het verblijf van arbeidsmigranten en moet illegale bewoning worden tegengegaan. Ook zou het de nu soms erbarmelijke omstandigheden waarin arbeidsmigranten verblijven, voorkomen. 

De komst van het park zorgde echter voor ophef in de buurt. Ook kwamen er, zo zegt Van Wolfswinkel, aantijgingen tegen de eigenaar van het vakantiepark. Op dit moment is er verder onderzoek en binnenkort overleg met de klankbordgroep waarin ook enkele omwonenden zitten. Binnen een maand moet dan duidelijk worden hoe de gemeente verder wil gaan met de plannen. 

500 arbeidsmigranten in originele plannen. 

In de originele plannen ging het om ruim honderd chalets voor 500 arbeidsmigranten. Op het terrein tussen de Schuilenburg en de Hoge Dijkseweg zou onder meer een eigen ingang, een wasserette, vrijetijdsvoorziening en een supermarkt komen. Arbeidsmigranten die nu nog op de camping wonen, moeten daar vertrekken, zo is het plan. 

Neder-Betuwe werkt voor de proef samen met Regio Rivierenland en de provincie Gelderland. Het park is echter wel bedoeld voor arbeidsmigranten die verblijven in Neder-Betuwe, het is niet de bedoeling dat het park een aanzuigende werking heeft voor migranten uit andere gemeenten. Zij moeten wat betreft Neder-Betuwe zelf zorgen voor goede huisvesting. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland