Van links naar rechts de dochters Jannie Pronk-Van Zanten en Irene Bruning-Van Zanten,  auteur Conny van der Heijden en zoon Dirk van Zanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts de dochters Jannie Pronk-Van Zanten en Irene Bruning-Van Zanten, auteur Conny van der Heijden en zoon Dirk van Zanten. © Foto Raphael Drent

Boek over Johannes van Zanten; Kesterense verzetsheld werd onterecht beschuldigd van liquidatie NSB’er

OMMEREN - Een moord op een machtige NSB’er in Lienden, was voor kinderboekenschrijfster Conny van der Heijden de aanleiding voor haar eerste oorlogsboek. De Culemborgse tekende het leven op van de Kesterense verzetsheld Johannes van Zanten, de man die - nu blijkt - jarenlang onterecht is beschuldigd van de bewuste liquidatie. 

Zaterdag presenteerde Van der Heijden, in het bijzijn van de nog in leven zijnde kinderen Jannie, Irene en Dirk van de verzetsheld, in Ommeren haar boek: ‘Ten onrechte beschuldigd’. ,,Ik schrijf normaal helemaal niet over zulke zware thema’s’’, vertelt de schrijfster, die vroeger tekstschrijver voor Sesamstraat was. ,,Maar dit verhaal schreeuwde om bekendheid. En opheldering, want Johannes van Zanten heeft heldendaden verricht in de oorlog’’. Foto Raphaël Drent

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland