Burgerwacht Neder-Betuwe is baas in eigen dorp: als de politie het niet doet, regelen ze het zelf wel

VideoEen bijzonder fenomeen in Neder-Betuwe: vijftig inwoners houden er 24 uur per dag een strak georganiseerde WhatsAppgroep in de lucht. Ze vormen een onorthodoxe burgerwacht die op inbrekers en andere criminelen jaagt. Ze springen in het gat dat de politie noodgedwongen op het platteland heeft achtergelaten.

23 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  Den Haag maakt zich zorgen om klimaatverandering en stikstof... de veestapel moet met de helft omlaag.Maar dat we door de instroom van migranten steeds meer inwoners krijgen, daar mag niet over gesproken worden.
 • de heer J. Zomers (67)

  2 jaar geleden
  De politie wordt over geplaatst naar Rotterdam en omstreken... hierdoor verplaatsen de criminelen zich richting Neder-Betuwe.
 • Arie

  2 jaar geleden
  Je heet wel toeschouwer maar kom een keer kijken. Het zijn gewone burgers die zich niet laten pakken als gewillige schapen.
 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  En zo is dat...!  er gebeuren hier alleen dingen die wettelijk zijn toegestaan...!  iedereen is er blij mee...!   ook de politie die er gratis een stel ogen en oren bij hebben gekregen..! misschien de groep uitbreiden met gepensioneerden cq mensen die om een of andere reden toch thuis zitten  ?    ( met een VOG verklaring.)   laat het maar weten..!  
 • Josefien

  2 jaar geleden
  Ach, en hoe moet het nu als ze onder kerktijd een oproep krijgen? Wellicht zijn ze in de veronderstelling dat ze dispensatie van de Heere krijgen dan..

Rivierenland