Het steegje aan de achterzijde van de Mahoniastraat, rechts de deur waar de politie 1300 kilo illegaal vuurwerk vond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het steegje aan de achterzijde van de Mahoniastraat, rechts de deur waar de politie 1300 kilo illegaal vuurwerk vond. © Raphael Drent

Buurt Opheusden ontsnapt aan vuurwerkramp: ‘Dan hadden we nu in een diepe krater met heel veel beschadigde huizen gestaan’

OPHEUSDEN -  Zo’n 1,3 ton vuurwerk vond de politie in een schuurtje bij een woonhuis aan de Opheusdense Mahoniastraat. En geen veiligheidsmaatregelen natuurlijk. Hoe reageren de buren? ,,Ik heb er ’s nachts minder van geslapen.”

10 reacties

 • Lotte Neder Betuwe

  2 maanden geleden
  Laten ze maar eens onderzoek plegen bij zijn (vrienden) dat zijn de daders
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  Oh ja MS vuurwerk. Daar ging het ook lekker mee destijds.Zat tenminste wel in het buitengebied. Totaal verbieden die zware handel. Is inmiddels in handen van gajes en wordt afgestoken en thuis bewaard door gasten die qua verstand achtergebleven zijn.
 • Gijs Eeps

  2 maanden geleden
  Helemaal eens met Gerrit. Het gaat bij dit soort artikelen alleen maar om de sensatie. Zeker na de vuurwerk ramp in Enschede. Ik kan het artikel zo snel niet vinden, maar zelfs bij een vondst van 150kg werd er gesproken over kraters en weggevaagde buurten. Totale nonsens. En voor Patrick Wijgman : Ik steek hoogstens wat mooie sierpotten af en keur al dit illegale vuurwerk zeker niet goed, maar al die populistische berichtgeving komt mij gewoon de neus uit.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Bij het afwegen van het aantal kilo,s hebben ze ook de verpakking mee gerekend , het totaal aantal kilo,s kruit valt dus best mee , en bij een eventuele brand komt z,on gehele partij echt niet in een keer tot detonatie , dus eventueel zou het best een flinke knal hebben gegeven , met veel schade , maar het hele huizenblok weggevaagd...? beetje overdreven. ben zelf vroeger pyrotechniker geweest , (M.S Vuurwerk Culemborg) en heb o.a met dit spul gewerkt dus weet best waar ik over praat.
 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  Gijs en Tom (en alle andere “volwassen “ illegaal vuurwerk afstekende kleuters ) …lach er maar om met jullie cynisme

Rivierenland