Volledig scherm
© Thinkstock

Cadeaubon vrijwilliger in Neder-Betuwe afgeschaft

OPHEUSDEN - De bedankjes voor vrijwilligers in Neder-Betuwe gaan opnieuw op de schop. Er worden geen cadeaubonnen meer verstuurd en de verkiezing van de vrijwilliger van het jaar verdwijnt.

De vrijwilligersspeld blijft over en wordt de enige manier waarop de vrijwilligers worden bedankt voor hun inzet. De waardering voor inwoners die zich vrijwillig inzetten loopt al jaren stroef, vooral omdat er weinig mensen worden opgegeven voor een blijk van dank.

Verkiezing
Ook dit jaar is dat het geval: er zijn twee voordrachten voor een speld en een van de twee wil niet in de belangstelling komen, waardoor de ander feitelijk zonder verkiezing al winnaar is van de verkiezing vrijwilliger van het jaar. Daar wil het college van burgemeester en wethouders nu van af. Iedereen kan een vrijwilliger opgeven voor een speld. Dus zowel inwoners als organisaties en medewerkers van de gemeente. Deze wordt zonder veel publiciteit overhandigd. De gemeente Neder-Betuwe hoopt dat zo de animo om iemand voor te dragen groter wordt.

Omdat er met een stuk of vier, vijf spelden per jaar al een laagdrempelige manier van bedanken is voor vrijwilligers, schaft het college de cadeaubonnen af.

Rivierenland