In Ede zijn relatief veel besmettingen en lopen ze op: van 175 vorige week naar 243 in de afgelopen zeven dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Ede zijn relatief veel besmettingen en lopen ze op: van 175 vorige week naar 243 in de afgelopen zeven dagen. © Raphael Drent

Coronacijfers lopen weer op, ook in gemeenten waar bijna iedereen gevaccineerd is: Hoe zit dat?

kaartOPHEUSDEN - De besmettingscijfers lopen in heel wat gemeenten weer opmerkelijk sterk op. Ook daar waar veel mensen gevaccineerd zijn. Neder-Betuwe, Renswoude, Veenendaal, Boxmeer, Rhenen, Sint Anthonis, Ede: ze staan allemaal bij de top 25 van gemeenten met omgerekend de meeste besmettingen van heel het land, minimaal 2 per 1000 inwoners. 

19 reacties

 • J. Zomers

  1 week geleden
  Op zich is positief testen (besmet raken) niet verkeerd - hiermee bouw je een natuurlijke weerstand op tegen het Coronavirus.
 • Anne Nicolai

  1 week geleden
  Ach in de reacties mogen gewoon onwaarheden over vaccinatie geroepen worden. Een nieuwssite onwaardig.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Stel je niet zo aan, @Henry Ebbers. Voor mensen die wel gevaccineerd of getest zijn - de overgrote meerderheid - breekt juist de langverwachte vrijheid aan. Met je dictatuur. Als je niet wil prikken of testen dan is dit de consequentie van je keuze. En ja, gevaccineerden kunnen ziek worden of mensen besmetten, maar dat staat in geen enkele verhouding tot de schade die ongevaccineerden in de zorg kunnen aanrichten. Het duurt ca. 2 weken voor het vaccin optimaal werkt. Dat is al heel lang bekend.
 • Henry Ebbers

  1 week geleden
  de meeste zijn diegenen die gevaccineerd worden. Die liggen dezelfde dag of een paar dagen later in het ziekenhuis. Omdat ze pas gevaccineerd zijn, noemen ze deze ongevaccineerd. De cijfers kloppen gewoon niet, want de vaccinatie werkt ook niet. Na 2 vaccinaties, zou je nooit meer ziek kunnen worden. Een gevaccineerde kan nog steeds ziek worden en anderen besmetten. De QR code zegt niets over je gezondheid, alleen over de loyaliteit voor de dictatuur.
 • Bert van Velsen

  1 week geleden
  Wie gelooft nog in die cijfertjes...

Rivierenland