Corrie de Haas (85) zag de vliegtuigen in Opheusden vallen waarvoor er nu een monument is

VIDEOOPHEUSDEN - Corrie de Haas-van de Kolk (85) zat vrijdagmiddag stilletjes achteraan op haar rollator, tijdens de onthulling van het monument Vliegers in het vuur in haar woonplaats Opheusden. Als gedenkteken voor der zestien geallieerde vliegtuigen die tijdens de oorlog op Neder-Betuws grondgebied crashten.

 De Haas: ,,Ik vind het mooi dat ze dit doen, zelfs al is het 75 jaar  geleden. Weet u, ik heb als tienjarig meisje hier vliegtuigen zien vallen. En voor die moedige mannen is er nu dit monument. Ik woonde met mijn ouders hier vlakbij, op de Dalwagenseweg bij het Kloostereind. Alles lag plat hier in september 1944. Opheusden was een puinhoop. Ik ben dankbaar dat ik dit 75 jaar na dato nog mee mag maken. Terecht dit monument, en het is nog mooi ook.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland