Politie met getrokken wapens in Ochten.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie met getrokken wapens in Ochten. © BSR Agency

De spectaculaire ontsnapping en gewelddadige dood van tbs’er Dennie M.: wat gebeurde er allemaal?

5 vragen overTbs’er Dennie M. (37) werd na een ontsnapping uit de Rotterdamse tbs-kliniek de Kijvelanden doodgeschoten op een bedrijventerrein in Ochten. Wat is er gebeurd? En hoe nu verder? Vijf vragen en vijf antwoorden.  

2 reacties

 • AnnievB

  1 jaar geleden
  Kan iemand ons uitleggen hoe het mogelijk is dat, IN EEN TBS kliniek, wapens binnenkomen? Telefoons? Mensen messen kunnen bemachtigen? IK ben echt niet voor onmenselijke toestanden binnen klinieken en gevangenissen maar het kan niet zo zijn dat, ondanks een detentie, dit schorem hier kans toe heeft. That is the question en niets anders.Hier is een hele maatschappij slachtoffer van, schande,
 • KermitArnhem

  1 jaar geleden
  Steun onze politie.
 1. ‘Kom op, we huren gezellig zo'n tuktuk, maar veel mensen weten niet waar ze aan beginnen’
  PREMIUM
  5

  ‘Kom op, we huren gezellig zo'n tuktuk, maar veel mensen weten niet waar ze aan beginnen’

  Opnieuw is er een tuktuk verongelukt op de Betuwse Rijnbandijk. Dat ongeval kostte vrijdagavond het leven van een 20-jarige vrouw uit Lunteren toen de tuktuk waarin zij zat in Kesteren van de dijk gleed, omviel en in een tuin belandde. Hierbij raakten drie anderen gewond. Ook in 2018 was er een dodelijk slachtoffer te betreuren toen een gehuurde tuktuk van diezelfde Rijnbandijk schoot bij Ingen. Veilig Verkeer Nederland waarschuwt: weet waar je aan begint.
 2. In Ochten doodgeschoten tbs’er zat op afdeling voor extreem vluchtgevaarlijke patiënten

  In Ochten doodgescho­ten tbs’er zat op afdeling voor extreem vluchtge­vaar­lij­ke patiënten

  De tbs’ers die zondagmiddag ontsnapten uit kliniek de Kijvelanden in Poortugaal, zaten op de afdeling voor extreem vluchtgevaarlijke patiënten. Het heeft er alle schijn van dat de ontsnapping al langer van tevoren was voorbereid. De twee beschikten niet alleen over een vuurwapen en een mes, maar hadden ook een telefoon. Daarmee zouden ze vanuit de Kijvelanden zelf een taxi hebben besteld om er na de uitbraak vandoor te kunnen gaan.

Rivierenland