De familie Gräfe gaat zaterdag verhuizen. Hun woonwagen krijgt na bijna veertig jaar een tijdelijke plek elders in IJzendoorn, op zoek naar een definitieve oplossing.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Gräfe gaat zaterdag verhuizen. Hun woonwagen krijgt na bijna veertig jaar een tijdelijke plek elders in IJzendoorn, op zoek naar een definitieve oplossing. © Raphael Drent

Deze woonwagenfamilie in de Betuwe moet na veertig jaar toch weer verhuizen: ‘We zijn niet blij, wel opgelucht’

IJZENDOORN - Het wordt best spannend. De woonwagen van Richard Gräfe (59) moet zaterdag na bijna veertig jaar verplaatst worden. Naar elders in IJzendoorn. ,,Ooit waren wij een reizende familie, nu zie ik best een beetje op tegen een verhuizing van hooguit een paar kilometer.”

7 reacties

 • Jan Zomers

  2 jaar geleden
  oh... wat een mooi poesje - als die daar niet kan wennen, dan mag ze bij mij komen wonen.
 • Joop Arts

  2 jaar geleden
  De gemiddelde Nederlander leeft en woont als een gemiddelde Nederlander Ceciel. Is het weer deugvrijdag? Reizigers weigeren om als een gemiddelde Nederlander te wonen en leven. Dat maken ze ons wel duidelijk, achterhaalde cultuur is het. Op en top aanwezig in de criminaliteit, dat dan weer wel.
 • Ceciel Buijser

  2 jaar geleden
  Wat een merkwaardige reacties. Blijkbaar leeft men in de veronderstelling dat woonwagenbewoners allemaal in een pipowagen (moeten) wonen. Alsof de gemiddelde Nederlander nog in een plaggenhut woont.
 • Joop Arts

  2 jaar geleden
  Ze willen toch reizigers genoemd worden? Reizen zullen ze dan.
 • Walter Verberg

  2 jaar geleden
  Wens de familie ook veel woonplezier maar begrijp echt niets van de woonwagentraditie s.als je al veertig jaar op dezelfde plek woont gaat het er bij mij niet in dat de mensen niet in een gewone huurhuis zouden kunnen wonen zoals een ieder ander