Volledig scherm
Maurice van der Ven en Mirella Mulder van Kinderen van de Voedselbank. © Raphael Drent

Dikke cheque Metallica voor Kinderen van de Voedselbank uit Dodewaard

DODEWAARD - Het concert van Metallica gisteravond in Amsterdam was een feestje. Voor Jan Woldberg van de stichting Kinderen van de Voedselbank uit Dodewaard zelfs dubbel: naast het genieten van de muziek ontving hij in de Amsterdamse Johan Cruyff Arena een cheque met daarop een deel van de concertinkomsten.

Oprichters Maurice van der Ven en Mirella Mulder van de hulporganisatie hadden het een paar weken geleden al gehoord, maar een gift van de befaamde band blijft bijzonder.

Hoeveel het was, bleef tot het laatste moment onduidelijk. Het bleek uiteindelijk maar liefst 25.000 euro te zijn.

Backstage

Volledig scherm
© ANP

Woldberg, die niet alleen in de zaal maar ook backstage de band meemaakte, vond het ‘een feestje’. ,,Zowel het concert als het ontmoeten van de band. En natuurlijk de cheque.’’

De Dodewaardse organisatie zet zich al jaren landelijk in voor kinderen uit arme gezinnen. Zij krijgen kledingpakketten en een verjaardagspakket met materiaal, zodat de kinderen ook een feestje kunnen vieren.

Inmiddels werken diverse gemeenten door het hele land samen met Kinderen van de Voedselbank en de daaraan gelieerde stichting Stop Kinderarmoede.

De hardrockband kiest in elk land waar hij optreedt een doel uit waar een deel van de opbrengst van de kaartjes naartoe gaat, door middel van de foundation All within my hands.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland