Volledig scherm
De veganistische sparerib © Ojah Bv

Dit is ’m, de eerste vegan sparerib, made in Ochten

OCHTEN - Het Ochtense bedrijf Ojah stelt een wereldprimeur te hebben met de ontwikkeling van veganistische spareribs. De plantaardige ribbetjes zijn 3 december voor het eerst te proeven op de Food Ingredients Europe trade show in Parijs. 

De ribs zijn gemaakt van een nieuwe plantaardige samenstelling, genaamd ‘heppi’. De medewerkers hebben er liefst zes jaar aan gewerkt. Heppi is gemaakt op basis van gele erwten en water, is glutenvrij en zit volgens de makers vol met proteïnen. 

Zonder bot

De veganistische maaltijd is straks te krijgen in een ‘rack’ van 10 ribbetjes, uiteraard zonder bot. Ze kunnen op de barbecue, in de oven of in de pan worden opgewarmd. Omdat er geen bot in zit, kan je ze ook nog op een broodje doen. Wanneer de ribbetjes precies in de winkels liggen is nog niet bekend. 

Het Ochtense bedrijf kwam eerder al met veganistische kip, gemaakt van ‘plenti’. Dit product kreeg in 2012 een innovatieprijs van het Ministerie van Economische Zaken. Plenti wordt gemaakt op basis van soja. 

Rivierenland