Bij de scheepswerf, iets ten westen van Dodewaard, moeten twee riviercruiseschepen met asielzoekers komen, maar de voorbereidingen vergen veel meer tijd dan gedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de scheepswerf, iets ten westen van Dodewaard, moeten twee riviercruiseschepen met asielzoekers komen, maar de voorbereidingen vergen veel meer tijd dan gedacht. © dg

Dodewaard nog lang niet klaar voor komst asielzoekers

DODEWAARD - Met veel bombarie werd het een maand geleden aangekondigd: Neder-Betuwe zou honderden asielzoekers opvangen. De nood was hoog, dus het moest nu. De realiteit blijkt weerbarstiger: het huisvesten van vluchtelingen op twee cruiseschepen in Dodewaard heeft de nodige voeten in de aarde. Zo moet er bijvoorbeeld eerst goed wifi zijn geregeld.

4 reacties

 • Harrold Noppe

  3 maanden geleden
  Beste Gerrit, Mooi geschreven ...... !!!!!! somt het allemaal op....... !!!!!!
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  Lotte...soms is Wifi heel belangrijk , anders werkt je P.C , tablet e,d niet optimaal....een goede vriendin van mij werk als beveiliger in een asielzoekers centrum en mist soms enkele bewoners enige tijd , bij navraag krijgt ze dan te horen dat ze enige weken met ,,vakantie,, zijn naar hun oorspronkelijke thuisland...! uitgenodigd door hun daar nog wonende family...! allemaal mogelijk door een goed werkende Wifi...! en Maurik...! goed idee...daar werkt de Wifi vast uitstekend..
 • G. Kapteyn

  3 maanden geleden
  De extra opvangplekken die recent in NL zijn gerealiseerd, zijn amper genoeg om de vluchtelingeninstroom van een week te dekken. En wat doen we volgende week? En de week daarna? Het blijft dweilen met de kraan open. En die kraan moet dus dicht.
 • Lotte Neder Betuwe

  3 maanden geleden
  Wifi belangrijk? Dit is vast een grap opvang zijn de 3 x B Bed- Brood en Bad al hebben veel mensen alleen hier een douche ! Maar Wifi een noodzaak? Mijn mond valt open van verbazing . Misschien kunnen ze beter naar Maurik daar is een heel gemeentehuis beschikbaar en ja daar Wifi waar moet het heen in deze wereld het word steeds gekker en mag hopen dat deze reactie word geplaatst Neder Betuwe is over vol

Rivierenland