Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Dodewaarder misbruikte jonge stiefdochter langdurig en moet 2,5 jaar de cel in

DODEWAARD - Een 47-jarige man uit Dodewaard is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden voor het seksueel misbruiken van zijn destijds 12-jarige stiefdochter. Een deel van deze straf, 10 maanden, werd voorwaardelijk opgelegd door de rechtbank in Zutphen. 

Als de moeder van het meisje niet thuis was, misbruikte de man zijn stiefdochter. Dit begon in 2017, toen het slachtoffer 12 jaar oud was, en duurde ruim anderhalf jaar. De man heeft de aantijgingen grotendeels bekend. 

Uit onderzoek van een psycholoog blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank rekent het de Dodewaarder zwaar aan dat hij ‘een grove inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van het meisje‘. Zij had zich juist veilig moeten voelen in haar eigen huis, vindt de rechtbank. 

De man moet zich verplicht laten behandelen en krijgt een meldplicht bij de reclassering. Ook heeft hij een contactverbod met zijn stiefdochter opgelegd gekregen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland