Volledig scherm
Deelnemers van de kersttocht arriveren bij de kerststal, het eindpunt van de route. © William Hoogteyling

Echteld loopt uit voor kersttocht dwars door het dorp

ECHTELD - Het duurt nog ruim twee weken, maar Echteld was zaterdagavond al volop in kerstsferen. Het dorp liep uit voor een ware kersttocht, die de bezoeker in ruim een uur langs Bethlehem, de herberg en uiteindelijk de kerststal leidde.

,,We zijn zo blij en trots dat het dit jaar wél door kan gaan’’, vertelt organisator Sandra Dul stralend. Vorig jaar stond moest het evenement op het allerlaatste moment volledig worden omgegooid, vanwege noodweer. ,,Maar nu is het gelukkig droog. We konden nu dus voor het eerst de tocht uitzetten.’’

Vanaf het dorpshuis in Echteld gingen om de paar minuutjes groepjes van zo’n tien personen op pad. De route die zij moesten volgen, werd dankzij honderden jampotjes met waxinelichtjes aangegeven. In totaal liepen bijna tweehonderd dorpelingen mee.

Zangkoor en harmonieorkest

,,En behalve elementen uit de tocht van Jozef en Maria, staan er ook een harmonieorkest uit Ochten en zangkoor uit onze eigen kerk langs de route gestationeerd. Dit soort dingen lukken echt alleen als je het met zijn allen doet. Voor mij voelde het eigenlijk al geslaagd toen we wisten dat zo verschrikkelijk veel vrijwilligers hier aan bij hebben gedragen.’’

Dul hoopt vooral dat het Echteld, een dorp van net iets meer dan duizend inwoners, nog meer met elkaar verbindt. ,,Want dat is ook waar kerst in mijn optiek voor staat: samenkomen en tijd met elkaar doorbrengen.” In totaal duurde de tocht ruim een uur, waarna het in het dorpshuis nog lang gezellig bleef.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland