Volledig scherm
© William Hoogteyling

Een eigen kooi voor Dominik, Wesley en Bartik

OPHEUSDEN - Het is al even geleden: oktober 2017 ging de 14-jarige Wesley met zijn vrienden Dominik en Bartik de Opheusdense straten op om handtekeningen op te halen voor de wethouder. Nu is hun missie geslaagd. 

Gisteren werd het voetbalveld dat ze zo vurig wensten, geopend. Mét freestyler Guido van Moorselaar. Het líefst wilden ze een plek met kunstgras, vertelden ze anderhalf jaar geleden. Dat is gelukt met de voetbalkooi die is neergezet naast sporthal De Biezenwei. 

Geluiddempend materiaal

Tieners lekker bewegen en de omwonenden geen last, dat was het idee achter het ontwerp. Geen ballen die bij de buren in de tuin komen dankzij het hek dat er om het terrein staat, en geen geluidsoverlast dankzij het geluiddempende materiaal dat is gebruikt. ,,Hij staat er nu een paar weken, en al die tijd is het stampdruk geweest’’, zegt Ralf Reinders, de welzijnswerker van Mozaïek die de tieners geholpen heeft hun doel te bereiken. 

Genoeg reden om iets te vieren dus. Ter verhoging van de feestvreugde gaf Guido van Moorselaar, freestyler en onder meer te zien bij Zappsport en een clip van Armin van Buuren voor het WK van 2012, een clinic. Nu  maar kijken of de Opheusdense jongeren net zo’n talent worden als hij. En hoe de kooi gaat heten? DWB, ter ere van de jongens die er zo hun best voor hebben gedaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland