Een vette glimlach om het politiewerk

VRIJDAGINTERVIEWWELY - ‘Pots eitilop’, oftewel ‘stop politie’ als je in je achteruitkijkspiegel kijkt. Die tekst knipperde vaak genoeg in de lichtbak op het dak van de politieauto van Cees van Ingen uit Wely. Nu draagt het nieuwe boek van de Betuwenaar deze opmerkelijke titel. Twintig hilarische anekdotes staan in de bundel beschreven.

Volledig scherm
Dodewaard 23-05-2019 Oud politieman en auteur schrijver Cees van Ingen iov Gelderlander Fotografie Raphael Drent © Raphael Drent

Waar gaat Pots Eitilop over?
,,Pots Eitilop is een verzameling humoristische anekdotes uit mijn loopbaan als politieagent en bedrijfsrechercheur. In de ruim 35 jaar dat ik al in het vak zit, heb ik heel wat meegemaakt. Ik heb veel gelachen.

Bijvoorbeeld die keer dat ik met een collega-politieagent ’s nachts op een industrieterrein in Oud-Beijerland stond op te scheppen over de capaciteiten van mijn politiehond. Hij heeft een neus als een stofzuiger, zei ik en ik gooide de sleutels van de politieauto zo het donkere veld in. Ik verwachtte dat de hond de bos binnen afzienbare tijd terug zou brengen, maar hij deed niets. Hij had de geur niet opgepikt.

De hele nacht zochten mijn collega en ik ons een ongeluk, maar tevergeefs. Met de auto wegrijden ging niet zonder sleutel. De volgende ochtend belde ik, met het schaamrood op de kaken, een collega om ons op te pikken. De sleutelbos vonden we nooit meer terug.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland