Vorig jaar woedde er nog brand in de kerncentrale van Dodewaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar woedde er nog brand in de kerncentrale van Dodewaard. © Foto Raphael Drent

Eigenaar kerncentrale Dodewaard strijdt met staat over sloopkosten

DEN HAAG - De Nederlandse overheid doet moeilijk over de risico’s van de ontmanteling van de stilgelegde kerncentrale in Dodewaard. Dat vinden de eigenaren van ‘Dodewaard’, die met de rijksoverheid overhoop liggen over de kosten ervan. Maandag stonden ze voor de rechter. ,,De ontmanteling is echt geen hogere wiskunde.”

6 reacties

 • Wouter van Caspel

  1 maand geleden
  M&M: voor je bang gaat zitten zijn is het wel handig te weten hoe het zit natuurlijk. Het lijkt me heel vermoeiend om niet bestaande dingen te vrezen, want die kunnen namelijk niet verdwijnen aangezien ze er niet zijn. Dus heb je voor altijd en voor niks onzinangsten. Dat vind ik zonde voor jullie. Slechts (een paar% vd) splijtstoffen is na nuttig gebruik v opwekking schone kernstroom dusdanig lang radioactief dat we het goed moeten opslaan, staat al bij COVRA.Gebouw, vat etc is amper stralend.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Heb deze centrale vanaf het begin mee opgebouwd , daar zitten vele vrachten beton in verwerkt , en is zo veilig als wat...! gooi er zo nodig nog meer beton op , maak er net als in de oude kern centrale in Kalkar een toeristische uitgaans gelegenheid van met uitkijk toren over de Waal , roeien in de ,,strang,, en wandelen in de uiterwaarden , dan brengt het juist geld op...! i.p.v dat het nu geld moet kosten..! Henny van der Most weet precies hoe dat moet....!
 • Cor Koenen

  1 maand geleden
  Gewoon afbreken niets aan de hand. Ik heb er zelf ook gewerkt.ook 5000 millirem opgelopen in het radioactieve gedeelde en ben vorige week 75 jaar geworden
 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Mart: Dit afval is levensgevaarlijk en raakt pas na 240.000 jaar zijn radioactiviteit kwijt. Al die tijd blijft het afval schadelijk voor mens en milieu en moet het weggeborgen worden en bewaakt blijven.
 • Bart van Etten

  1 maand geleden
  Kan het bericht helaas niet helemaal lezen, ben geen abonnee, maar klinkt erg verontrustend allemaal...
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Rivierenland