Volledig scherm
In 2009 onthulden leerlingen van De Wegwijzer het bord van de nieuwe school. Nu is hij te klein. © Raphaël Drent

Eindelijk meer ruimte voor De Wegwijzer

KESTEREN - Tientallen leerlingen van De Wegwijzer in Kesteren gaan maandag niet naar hun vertrouwde gebouw aan de Nedereindsestraat. De groepen 7 en 8 huizen het komende jaar in het oude pand van scholengemeenschap Pantarijn. Dat is een tijdelijke oplossing voor het ruimteprobleem van De Wegwijzer.

Directeur Riny van der Mark noemt het bescheiden een 'gereguleerde groei'. Feit is dat De Wegwijzer in tien jaar tijd gegroeid is van ruim 200 naar ruim 300 leerlingen. En met alle kinderen die in de loop van het jaar erbij komen als ze 4 jaar worden, zit de school in het voorjaar al snel op zo'n 350 leerlingen.

Nieuwbouw

Daar is het pand, dat tien jaar geleden trots werd geopend, niet op berekend. ,,We hebben twee à drie lokalen extra nodig.’’ En het einde is niet in zicht, want de school blijft maar doorgroeien. Zelf denkt Van der Mark dat de nieuwbouw in de buurt een grote rol speelt. ,,We merken dat daar veel van onze achterban neerstrijkt. De aanwezigheid van het Van Lodenstein College heeft daarin ook een aanzuigende werking.’’

Pantarijn

Nu is er een tijdelijke oplossing. Nu Pantarijn nieuwbouw heeft gekregen aan de Vicuslaan in de wijk Casterhoven, komt het oude pand aan de Tollenhof leeg te staan. ,,Daar krijgen we vier lokalen in’’, zegt Van der Mark, die er heel content mee is. ,,Het is op een steenworp afstand van de huidige school.’’ De digiborden zijn inmiddels opgehangen en de lessen kunnen beginnen.

Een definitieve oplossing is het nog niet. ,,Daarover zijn we nog in gesprek.’’ Momenteel wordt gewerkt aan een integraal huisvestingsplan voor alle scholen in Neder-Betuwe. Daarin wordt ook het ruimteprobleem van De Wegwijzer opgenomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland