Foto is ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto is ter illustratie © AS Media

Fietsersbond na reeks fatale ongelukken: ‘Met zoveel fietsers moeten we veel alerter zijn op de gevaren’

Of je nu een tractor of een auto bestuurt, of op een motor, elektrische fiets of racefiets zit: wees nog alerter op gevaarlijke verkeerssituaties. Zeker op smalle plattelands- en dijkwegen. Dat zegt Martijn van Es van de Fietsersbond na een reeks zware ongelukken met fietsers in deze regio.  

24 reacties

 • Hulshof

  2 weken geleden
  Fietsers zijn zelf in hoge mate verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid op straat. Er zijn er echter die dat zich niet bewust lijken. Vooral sommige wielrenners: ze letten verder nergens op, kijken alleen maar strak voor zich uit en jagen andere fietsers opzij. Doen de Tour de France na en vergeten dat bij de echte Tour de gebruikte wegen zijn afgesloten voor het overige verkeer, met uitzondering van de organisatie. Maar we moeten toch echt niet b.v. tractoren op drukke dagen willen weren.
 • M. Peters

  1 maand geleden
  Laten we eens beginnen in Nederland de regels overal gelijk te maken. Ofwel bij iedere rotonde fietser voorrang ofwel geen voorrang. Nu wisselt het per rotonde. en laat die wielrenners ook gewoon op het fietspad. Die menen dat ze in het wielerpeloton bij de tour de France rijden. Alle fietsers achter elkaar in plaats van met twee of drie langs elkaar. Ik denk dat het aantal aanrijdingen dan al drastisch terug gaat.
 • M Rütten

  1 maand geleden
  Auto's en motoren mogen niet racen op de openbare weg, dit zou voor wielrenners ook verboden moeten worden, racen hoort op een circuit, dus ook voor wielrenners.
 • GJ Cluistra

  1 maand geleden
  Natuurlijk, als je trekkers verbied over plattelandswegen te rijden zijn aanrijdingen verleden tijd. Als fietsen wordt verboden zijn die aanrijdingen ook verleden tijd. Gewoon ZELF opletten is ook een optie. Iedere verkeersdeelnemer is ZELF verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid. Durf voor je eigen veiligheid te gaan.
 • T. Fleuren

  1 maand geleden
  Ik rijd auto, sportmodel fiets en E-bike al vele jaren, maar als ik zie hoe de scooters/ auto.s/ snelle fietsers en wielrenners rijden dan kom je ogen te kort! Er wordt weinig rekening met de fietsers gehouden en zeker op smalle wegen en dijken waar de auto’s langs je racen en zeker de tractoren met jonge jongens erop! Als wij allemaal nu een beetje rekening met elkaar houden en respect voor elkaar hebben en zeker op de dijken het snel verkeer 30 laten rijden, dan hoop ik op minder ongelukken!

Rivierenland