Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Forse uitbreiding instelling De Schutse Kesteren

KESTEREN - De Schutse in Kesteren breidt de komende jaren fors uit. De reformatorische instelling voor verstandelijk beperkten krijgt er tientallen plaatsen bij op het eigen terrein aan de Stationsstraat.

De uitbreiding komt in nieuwbouw, is de bedoeling. De oude bebouwing van de organisatie dateert uit 1990. „Die hebben we nu losgelaten", zegt Klaas Ruitenberg van de raad van bestuur.

Intensieve zorg
Nieuwbouw vervangt voor een deel de bestaande panden en is voor een deel nodig voor de uitbreiding van het aantal plekken. Zo komt er een specifieke voorziening voor 'mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag', ofwel cliënten die door hun beperking ook gedragsproblemen hebben en daarom intensieve zorg nodig hebben. Dit worden twintig plekken.

Kinderen
Daarnaast is De Schutse met de gemeente Neder-Betuwe in gesprek over nieuwbouw voor onder anderen kinderen. Hierbij gaat het om een voorziening met 32 plaatsen. De eerstgenoemde uitbreiding moet volgend voorjaar af zijn. Ruitenberg hoopt dat de voorziening voor 32 plaatsen in de loop van 2017 van start kan gaan; het zou dan een jaar later klaar kunnen zijn. Ook in Rhenen wil de organisatie bouwen: hier is ze in gesprek met de gemeente over de komst van acht appartementen voor cliënten met een verstandelijke beperking.

Rivierenland