Volledig scherm
© Foto Raphael Drent

Gaat er wat gebeuren aan het ‘rode kruispunt’ van Opheusden?

pollOPHEUSDEN - Wat moet er gebeuren met het ‘rode kruispunt’ van Opheusden? De gemeente Neder-Betuwe is na de ophef rond de onverwacht fel gekleurde kruising op In Het Land in gesprek met de aannemer. Volgende week wordt duidelijk of, en zo ja wat er aangepast wordt.

Opheusden was vorige week even landelijk nieuws met de pas geverfde kruising, en de ontzetting van omwonenden daarover. De weg is van een 50 kilometerweg naar een 30 kilometerweg gegaan en werd daarom gemarkeerd met cirkels en een rode kleur. 

Maar dat rood was zo fel dat al snel termen als ‘lelijkste kruispunt van Nederland’, ‘curlingbaan’ en ‘past in Legoland’ meekreeg. 

In het weekend werd de weg beklad met een grote tekening van een geslachtsdeel; ook waren er bandensporen op aangebracht. De gemeente besloot de aannemer te vragen om te laten zien hoe zijn werk elders er nu uitziet, en welke mogelijkheden hij ziet om de kleur te ‘verzachten’. Die duidelijkheid komt begin volgende week, zegt de gemeente. 

Poll

Neder-Betuwe moet het 'rode kruispunt' laten overschilderen

  • Ja, het is geen gezicht zo (43%)
  • Nee, het is prima en goed zichtbaar (57%)
830 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland