Een van de gevonden hondjes in Geldermalsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de gevonden hondjes in Geldermalsen. © Raphael Drent

Gedumpte dieren vinden vaak snel weer een plekje: ‘Telefoon stond roodgloeiend’

TIEL - De manier waarop is vreselijk, maar het dumpen van dieren zoals de chihuahua's in Geldermalsen zorgt er vaak wél voor dat de dieren een beter leven krijgen. Nu al melden zich allerlei mensen die hondjes in huis willen nemen. 

5 reacties

 • Ellen Touber

  3 maanden geleden
  Ik vraag mij wel af waar de honden die al zo vlot weer gedumpt worden vandaan komen. Een goede fokker, aangesloten bij een rasvereniging, zal nieuwe eigenaren uiterst zorgvuldig selecteren en bij problemen bereikbaar zijn. Ook wanneer het gaat om een ander thuis voor de hond te vinden zal hij/zij zich daarvoor inzetten. Fokkers die met hart en ziel fokken doen er alles dat mogelijk is aan om te voorkomen dat hun ‘pups’ gedumpt worden of in een asiel belanden.
 • Frans Bonnes

  5 maanden geleden
  @ M van Raaij, kan niet anders doen dan je gelijk geven. Ik ben sinds enkele jaren gepensioneerd en zou graag een huisdier (hond - kat) willen hebben, maar omdat ik nog één dag in de week werk, en daardoor ongeveer 12 uur van huis ben niet mogelijk. Je kunt een dier niet 12 uur alleen achterlaten. Hoewel het misschien voor een kat wel zou kunnen, maar ik voel me daar dan toch niet gelukkig mee. Dus voor mij nu nog geen huisdier.
 • Wilma van Well

  5 maanden geleden
  @M van Raaij, heel verstandige beslissing. Teveel mensen willen in een opwelling ineens een hond zonder er eerst goed over na te denken. En nu met de pandemie loopt het helemaal de spuigaten uit. De dupe hiervan wordt uiteindelijk de hond..
 • M van Raaij

  5 maanden geleden
  Ik wil graag een hond hebben. Eerst goed nagedacht of ik die hond dan genoeg aandacht kan geven. Met het thuiswerk nu en de gesloten cultuursector heb ik tijd genoeg. Maar wat als alles weer open gaat? Dan heb ik waarschijnlijk minder tijd om aandacht aan de hond te geven. Conclusie: voorlopig geen hond voor mij.
 • Diederick-Jan 026

  5 maanden geleden
  Om na 2 maanden weer gedumpt te worden in een aziel. Honden, katten etc het zijn levende dieren waar je zorg voor dient te dragen gedurende het leven van het dier. Dat snapt het gros momenteel meer.

Rivierenland