Volledig scherm
© ANP

Geld voor groen uit de streek langs de dijk

OPHEUSDEN - Meer groen langs de dijk tussen Hagestein en Opheusden. Dankzij een nieuw project kunnen inwoners van Neder-Betuwe, Culemborg en Buren die langs de dijk wonen, subsidie krijgen als ze planten neerzetten die van oudsher in de streek thuishoren. 

Het kan gaan om hagen, hoogstambomen of hele boomgaarden. 

Dijkverbetering 

Naast de drie gemeenten doen de provincie Gelderland, combinatie dijkverbetering HOP en Stichting Landschapsbeheer Gelderland mee aan het initiatief Dijken in het groen. Het groen wordt in het najaar uitgedeeld. Daarmee moet het tracé, dat net versterkt is, weer lijken op het landschap van vroeger.

Bijeenkomsten

In drie vergaderingen wordt geprobeerd aanwonenden van de dijk warm te krijgen voor het project. Daarbij wordt ook uitgelegd waar deelnemers aan moeten voldoen. De eerste bijeenkomst is 29 maart in Molen de Zwaluw in Kesteren (Batterijenweg 19c). 

De tweede is op 3 april in in het Stadhuis (Oude Vismarkt) in Culemborg en de derde op 6 april in het informatiecentrum Dijkverbetering in Rijswijk (terrein Roodvoet). De aanvang is steeds om 20.00 uur.

Rivierenland