Volledig scherm
Eerder dit jaar kreeg de Stichting Kinderen van de Voedselbank al een gift van rockmetalband Metallica © Raphael Drent

Geld voor kerstcadeau kinderen van voedselbank Neder-Betuwe

OPHEUSDEN - Mogelijk wacht kinderen die gebruik moeten maken van de Voedselbank in Neder-Betuwe wat mooiere kerstdagen. VVD en ChristenUnie stellen voor om het overschot van de zogeheten fractiebudgetten te besteden aan de kinderen van de Voedselbank in Neder-Betuwe.

Elke fractie krijgt jaarlijks 1.000 euro plus 250 euro per raadslid om daarmee kosten te vergoeden die raadsleden maken om hun controlerende raadswerk goed te kunnen verrichten. Het ziet er naar uit dat er dit jaar geld overblijft omdat de fracties niet het totale budget gebruiken.

Niels van Andel (VVD) en Kees van Hattum (ChristenUnie) roepen de gemeenteraad van Neder-Betuwe dan ook op om het budget dat op 1 december nog beschikbaar is te schenken aan de Voedselbank. Dat betekent dat ze in december dus niet meer kunnen putten uit het budget.

Armoede

Ze hebben becijferd dat 7 procent van de kinderen in Neder-Betuwe te maken heeft met armoede. Omdat kinderen geen invloed hebben op deze armoede vinden de beide fracties dat ze, zeker in tijden van economische voorspoed, ook recht hebben op fijne kerstdagen.

Dodewaard

De schenking, vermoedelijk enkele duizenden euro’s,  zou uitgekeerd moeten worden aan de stichting Kinderen van de Voedselbank in Dodewaard. De raad wil wel dat het geld rechtstreeks ten goede komt aan de kinderen. En ook dat de Stichting achteraf laat weten waar het geld aan besteed is.

Van Andel en Van Hattum hopen op steun van de andere fracties, de kwestie komt vrijdagmiddag aan de orde tijdens de begrotingsraad. In de Dodewaardse stichting zijn ook vertegenwoordigers van onder meer CDA en PvdA betrokken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland