Volledig scherm
© RGB Stock

Geld voor skatepark Dodewaard, bedrijven moeten meebetalen

DODEWAARD - Dodewaard krijgt hoe dan ook een skatepark. De grote wens van een groep jongeren in zowel Dodewaard als Opheusden komt daarmee uit. 

Neder Betuwe heeft in de begroting 65.000 euro uitgetrokken om bij de skeelerbaan een skatepark te bouwen die dan bezocht moet kunnen worden door jongeren uit de hele gemeente.

Bijdrage bedrijven gewenst

Eerder zei wethouder Herma van Dijkhuizen te zoeken naar bijdragen vanuit het bedrijfsleven om het skatepark te realiseren.

Die zijn nog steeds nodig zegt ze nu: ,,Om hier een mooie ontwikkeling van te maken is bijdrage in euro’s of natura van bedrijven zeker gewenst. Het idee is ontstaan vanuit een initiatief van jonge inwoners van Dodewaard en Opheusden.

De herontwikkeling samen met de 3 verenigingen, hardloop, ijsclub en skeelervereniging kost een lieve duit. Alleen al het klaar maken van de beoogde plek voor het skatepark zal een groot deel van het budget opslokken. Het is een uitdaging om ook voldoende budget te hebben voor een eigentijdse en zinvolle inrichting van het skatepark.”  

‘We willen wat goeds neerzetten’

De gemeente hoopt dan ook nog steeds dat er zich voldoende bedrijven melden om mee te betalen aan het skatepark, zodat er echt wat goeds neergezet kan worden.  Van Dijkhuizen: ,,We willen er echt wat goeds neerzetten, ook voor de oudere jeugd. En je hebt het toch gauw over 3000 euro per toestel.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland