Gelovig Neder-Betuwe blijft ook na bezoek staatssecretaris Blokhuis twijfelen over vaccins

videoKESTEREN - Voor dwang voelt hij niets. Maar als de vaccinatiegraad te ver zakt, wil staatssecretaris Paul Blokhuis een gesprek over verplichting niet uit de weg gaan, zei hij tijdens een debatavond in de minst gevaccineerde gemeente van Nederland, Neder-Betuwe. 

12 reacties

 • Josefien

  3 jaar geleden
  Beste Arie, persoonlijk zie ik het niet als schelden, ik maak me oprecht bezorgd over kinderen die niet gevaccineerd worden. En in de Neder-Betuwe zijn het wel degelijk de orthodoxe gereformeerden die het over het algemeen niet willen. Het is inderdaad een feit dat de antivaxers, die zich baseren op, in mijn ogen indianenverhalen, een grote groep vormen, maar het gaat hier over de situatie in deze gemeente.
 • Arie

  3 jaar geleden
  De grootste groep antivaxers zijn niet de gelovigen maar mensen die geloven dat je er autisme etc.van krijgt. Lucht allemaal lekker op dat schelden, maar kijk ook even naar de rest misschien?
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Precies,dat was mijn gedachte ook. En ik kan werkelijk niet begrijpen dat je je kinderen, het meest kwetsbaarste en het dierbaarste wat er is, willens en wetensniet beschermd en blootstelt aan de gevaren van een aantal ziektes. De enige oplossing is om het te verplichten! Als de volksgezondheid in gevaar komt kan de overheid dit doen,en dat is het geval in mijn optiek.
 • Mark van S.

  3 jaar geleden
  Chronische aandoeningen zijn niet besmettelijk.
 • Frits

  3 jaar geleden
  Nee, vaccinatie kan alleen tegen infectieziekten namelijk. Je kan je niet overal tegen vaccineren. Maar als er wel een vaccin is, dan moet je dat altijd doen! Vaccins zijn de meest veilige en effectieve middelen die we hebben.