Gelovig Neder-Betuwe blijft ook na bezoek staatssecretaris Blokhuis twijfelen over vaccins

videoKESTEREN - Voor dwang voelt hij niets. Maar als de vaccinatiegraad te ver zakt, wil staatssecretaris Paul Blokhuis een gesprek over verplichting niet uit de weg gaan, zei hij tijdens een debatavond in de minst gevaccineerde gemeente van Nederland, Neder-Betuwe. 

Quote

We willen onze kinderen duidelijk kunnen vertellen waarom we ze wel of niet hebben ingeënt

Janita Roseboom

Zet een predikant, een huisarts en een staatssecretaris naast elkaar. De eerste benadrukt dat je niet moet vertrouwen op een vaccin, maar op God. De tweede zegt dat vaccins ervoor hebben gezorgd dat veel ernstige kinderziekten nauwelijks meer slachtoffers maken. De derde zegt dat je kinderen vaccineren een daad van naastenliefde is. ,,Zo bescherm je ook hun vriendjes.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland