Volledig scherm
Het moderne deel van het gemeentehuis in Opheusden © Foto Jan Bouwhuis

Gemeentehuis Opheusden gaat vaker open

OPHEUSDEN - Inwoners van Neder-Betuwe kunnen vanaf 1 januari vaker terecht op het gemeentehuis in Opheusden. De maandagavond en vrijdagmiddag worden toegevoegd, maar de deuren blijven dan voortaan  op maandagochtend gesloten.

Het college komt met het voorstel omdat de gemeenteraad onlangs aandrong op ruimere openingstijden. Het blijkt dat het gemeentehuis de hele week door goed bezocht wordt door inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven, alleen op maandagochtend is het rustiger. Dan gaan de deuren dicht, zodat de ambtenaren de kans krijgen om alles wat in het weekeinde is binnengekomen te verwerken.

Vrijdagmiddag

Vooral op vrijdagmiddag stonden vrij veel inwoners vaak voor een dichte deur en ook was het vaak druk bij de avondopenstelling op donderdag. Daarom zijn inwoners en bedrijven voortaan dus ook welkom op maandagavond.

27.000 euro

De gemeenteraad hoopte dat de uitbreiding zonder extra kosten mogelijk zou zijn. Dat kan echter niet, stelt het college. De extra openstelling kost 27.000 euro extra per jaar. De gemeenteraad moet er nog mee instemmen dat ze dat geld er voor over heeft. Als dat zo is gaan de ruimere openingstijden 1 januari in. Na een jaar wordt bekeken of de nieuwe werkwijze bevalt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland