Een hardloopwedstrijd met honden.
Volledig scherm
Een hardloopwedstrijd met honden. © Foto Raphael Drent

Gemist? Hardloopwedstrijd met je hond en een lezend meisje dat onzichtbaar wordt

de week in 4 verhalenDeze week geen tijd gehad voor de mooie verhalen uit de regio? Wij hebben een paar pareltjes voor je op een rij gezet.

Premiumverhalen van deze week

Met de muziek mee in Kesteren - Roelof de Vries (57) uit Kesteren begon pas op zijn veertigste serieus met muziek maken bij de nu 85-jarige Fanfare Kesteren. ,,Na lang oefenen en ergens je tanden in zetten hoor je opeens: hee, dit klinkt fantastisch. Dat motiveert.’’

Een hardloopwedstrijd voor mens en hond - Zo snel mogelijk met je aangelijnde hond een parcours afleggen, dat is canicross. Alle leden van de familie Winkler uit Kapel-Avezaath en hun vijf honden zijn daar zeer bedreven in. Op 19 en 20 oktober staat een nieuwe uitdaging voor de deur: het EK in het België.

Van zingende ‘metaalmannen’ tot dameskoor - Pro Musica, de oudste zangvereniging van Tiel, gaat stilaan richting de honderd jaar. Een mijlpaal, die het koor hoopt te vieren met een groots jubileumconcert in de Agnietenhof.

Lezend meisje verdwijnt uit het zicht - Het grootste schilderij van Nederland verdwijnt na 25 jaar uit het zicht. Het 34 bij 120 meter grote werk ‘Lezend meisje met boek’ op de wand van het CB gaat straks schuil achter het nieuwe magazijn. Peter van Ede uit Lienden, bedenker en maker, heeft er gemengde gevoelens bij.

Rivierenland