De gereformeerde kerk in Opheusden.
Volledig scherm
PREMIUM
De gereformeerde kerk in Opheusden. © Raphael Drent

Gereformeerde kerk gaat incestgevallen in Opheusden onderzoeken

OPHEUSDEN - De Gereformeerde Gemeente in Nederland in Opheusden gaat onderzoek doen naar incestgevallen in het dorp. Deskundigen moeten de kerkenraad van de streng gereformeerde geloofsgemeenschap daarbij helpen.

46 reacties

 • Angela

  3 jaar geleden
  Waarom is mijn reactie nog niet geplaatst?
 • Lotte

  3 jaar geleden
  Wat zeg je van de kerkenraad, die ontspringt de dans.Niet te vergeten de schooldirecteur!! Wat commissie,.... Volgens de wet bestaat er een zedenpolitie.... Of gebruiken ze daar een ander woordenboek... Niet te volgen... Dat er mensen opgestapt zijn, ga ik steeds meer begrijpen... 
 • Blondie

  3 jaar geleden
  Onderzoek doen.. volgens hun eigen kerkelijk recht zeker... daarmee schuiven ze al jaren allerlei vormen van geweld onder het tafelkleed. Daders hoeven alleen maar sorry te zeggen voor de kerkenraad.. de rest hoeft het niet te weten.. Slachtoffers worden verbannen..eigen schuld dikke bult roepen ze nog net niet na.. hoe oprecht is dit onderzoek dan vraag je je af...eigen straatje schoonvegen voor de buitenwereld.. maar ondertussen !!!
 • geco

  3 jaar geleden
  Weer slagers die hun eigen vlees keuren?
 • Erik

  3 jaar geleden
  Dank voor uw toelichting. Uw ‘vreselijk’ deel ik dan zeker. Nu het OM blijkbaar geen aanleiding heeft om onderzoek te doen, vind ik het een goede zaak dat de synode deze stap zet. En ik lees in het artikel dat de synode zich laat bijstaan door deskundigen. Een goede eerste stap.