Volledig scherm
Het nog niet bekladde knalrode wegdek in Opheusden dat in opspraak kwam afgelopen week. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Geslachtsdeel op knalrode weg in Opheusden: ‘een borstel en terpentine lijkt me een goed idee’

OPHEUSDEN - Een ware ‘straatkunstenaar’ heeft de nieuw aangelegde weg In ‘t Land in Opheusden beklad. Wijkagent Gerrit Langerak roept deze ‘kunstenaar’ op om zich te melden.

‘Over smaak valt te twisten’, zo begint Langerak zijn oproep op Instagram met de nietsverhullende afbeelding van het geslachtsdeel dat op de weg is gekliederd. De weg was afgelopen week vaker in het nieuws, aangezien de gemeente een nét iets te rode kleur had laten aanbrengen op het wegdek.

Het werd gekscherend een tippelzone genoemd. ‘Dit lijkt me toch te ver gaan, en die remsporen lijken me ook een nutteloze bezigheid.’ Langerak laat er geen gras over groeien. Hij hoopt dat de persoon die dit een goed idee leek zijn verantwoordelijkheid neemt en de boek schoon gaat maken.

Verder roept Langerak getuigen op om zich te melden als ze weten wie de dader is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland