Gewonde bij gewapende overval op juwelier in Kesteren: nog twee verdachten zoek

Update / VideoKESTEREN - Bij een overval op een juwelier is vanmorgen in Kesteren de eigenaar van de winkel gewond aan geraakt aan zijn hoofd. Twee daders zijn voortvluchtig, één overvaller werd door een omstander gevloerd en is aangehouden.

De politie laat weten dat de aangehouden overvaller een deel van de buit bij zich had in een laptoptas. Twee andere verdachten vielen met de scooter, maar reden verder. De hele ochtend cirkelde een politiehelikopter boven Kesteren.

Gewond

De eigenaar van de juwelierszaak heeft bij de overval een hoofdwond opgelopen. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hoeft voor verdere hulp niet mee naar het ziekenhuis.

De aangehouden overvaller werd van de scooter getrokken door een passant. Die heeft de verdachte vastgehouden tot de politie arriveerde. De daders verloren de nodige spullen door het ingrijpen van de omstander. Daardoor zijn op straat diverse attributen zichtbaar.

Een vuurwapen, een moker en een tas liggen op straat voor de opticien in Kesteren.
Volledig scherm
Een vuurwapen, een moker en een tas liggen op straat voor de opticien in Kesteren. © Harold Schuil

‘Gevlucht op scooter’

Voor de opticien in de Hoofdstraat, vlak naast de overvallen juwelier, liggen een grote hamer een pistool en een laptoptas op straat. Of het vuurwapen echt is op dit moment niet bekend. Ook ligt er een plas bloed op de plek waar de overvaller viel.

Volgens een getuige zouden de twee voortvluchtige verdachten met een scooter zijn weggereden via de Nedereindsestraat. De bromfiets zou zijn gevonden, maar de heeft dit nog niet bevestigd. De politie onderzoekt momenteel het plaats delict en heeft de omgeving met lint afgezet.

Er viel een gewonde na een overval in Kesteren.
Volledig scherm
Er viel een gewonde na een overval in Kesteren. © Fernando Bot/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland