Grote drukte bij de milieustraat in Tiel afgelopen zaterdag
Volledig scherm
Grote drukte bij de milieustraat in Tiel afgelopen zaterdag © Foto Raphael Drent

Groenafval mag nu ook naar Opheusden om files milieustraat Tiel te voorkomen

TIEL/ OPHEUSDEN - De lange files naar de milieustraat in Tiel zijn ook de Avri een doorn in het oog. Vandaar dat inwoners  vanaf 3 april hun groenafval ook naar Opheusden mogen brengen.

Vanwege de coronacrisis zijn er niet meer dan vijftien auto’s gelijktijdig welkom bij de milieustraat in Tiel. Om te voorkomen dat mensen te dicht bij elkaar komen. Dat leidde in de voorbije weken tot soms urenlange files en grote ergernis.

Inwoners, die nu juist vaak thuis zitten, zijn massaal begonnen met de opknap van hun tuinen en dat leidde dus tot opstoppingen bij de milieustraat. Soms moesten mensen minstens een uur wachten voor ze hun groenafval kwijt konden.

Extra inleverpunt

Vrijdag is het bedrijf Kegelaar in Opheusden klaar om de groen afvalbrengers te kunnen ontvangen. Daar komt het zesde inleverpuntvan de Avri  voor groenafval uit Rivierenland.

De milieustraat in Tiel is de best bezochte milieustraat van Avri. Omdat het  druk blijft op de milieustraat in Tiel, opent Avri nu een extra inleverpunt voor groenafval uit de tuin in Opheusden.

Twee kubieke meter

Maximaal twee kubieke meter aan groenafval mag daar gratis ingeleverd worden. Alleen personenauto's, eventueel met aanhanger, worden toegelaten.

Avri verwacht dat vooral mensen uit Neder-Betuwe gebruik zullen maken van het Opheusdense alternatief, maar inwoners uit bijvoorbeeld Buren en Tiel zijn ook welkom.

Afslag A15

Kegelaar is te vinden aan de Dodewaardsestraat 2 in Opheusden, vlakbij de A15-afslag Dodewaard/Opheusden. Het nieuwe inleverpunt is op werkdagen geopend van 7.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur.

Rivierenland