Bram de Greef van Betuwe Boomkwekerij kijkt hoe een collega de tractor door de klei probeert te sturen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram de Greef van Betuwe Boomkwekerij kijkt hoe een collega de tractor door de klei probeert te sturen. © Vidiphoto

Help! De boer verzuipt: ‘We krijgen de bomen bijna niet van het veld’

OCHTEN - De uitzonderlijk natte februarimaand zorgt voor fikse problemen voor de boerensector.  Tractoren en ander zwaar materiaal kunnen het land bijna niet meer op doordat de grond zo drassig is. 

Een zware tractor van Betuwe Boomkwekerij zakt in Ochten al tot de assen weg in de modder.  Na maanden van regenval zit de agrarische sector met de handen in het haar. Boeren kunnen hun mest niet uitrijden en hun akkers bewerken.  De tractoren van de boomkwekers trekken met hun machines kniediepe voren op de percelen. Sommige spreken zelfs van een ‘oorlogsgebied’.

Quote

Als we een boom rooien, loopt het kluitgat in veel gevallen direct vol met water

Bram de Greef van Betuwe Boomkwekerij: ,,Deze extreme natheid heb ik nog niet eerder meegemaakt. Na enkele maanden van regen is de bodem zo doorweekt, dat het water niet meer weg kan. Alles is 100 procent verzadigd.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland