De Maneswaard vanuit de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Maneswaard vanuit de lucht. © Sven Menschel

Hoop gloort voor watersporters die willen varen in Maneswaard

WAGENINGEN/OPHEUSDEN - Voor watersporters die graag vanuit de Rijn de Maneswaard bij Opheusden opvaren, gloort er weer hoop. Als Rijkswaterstaat bereid is de maximum snelheid op de Rijn te verlagen, kan de verbinding van de plas in de Maneswaard - deels op Wagenings grondgebied - met de Rijn wat betreft burgemeester Geert van Rumund open blijven. 

2 reacties

 • Mart

  1 maand geleden
  Vaker handhaven, dan is de lol er snel af om overlast te veroorzaken
 • David

  1 maand geleden
  Als er geen controle is op de snelheid, dan is de openstelling in de Maseswaard voor watersporters een ramp voor dit gebied. De voorwaarde voor verlaging is een far als er niet wordt opfetreden tegen de overtreders. Nu al is er veel overlast bij mooi weer. Dat zal dus dan alleen maar toenemen. Jammer.
 1. Jongeren in Rivierenland krijgen een lintje: Lucas (12) helpt bij de molen en Mare (9) is mantelzorger van haar vader
  PREMIUM
  1

  Jongeren in Rivieren­land krijgen een lintje: Lucas (12) helpt bij de molen en Mare (9) is mantelzor­ger van haar vader

  GELDERMALSEN - De jeugd ligt, zeker ook in coronatijden, vaak onder vuur en de kloof tussen gemeente en haar jongere inwoners is vaak immens. Om daar tegenwicht aan te bieden, hebben de gemeenten West Betuwe, Buren en Neder-Betuwe het initiatief genomen om jongeren die zich inzetten voor de lokale samenleving vaker te onderscheiden. Zo heeft West Betuwe nu net voor het eerst vijf jeugdlintjes uitgereikt aan jongeren tussen de 9 en 17 jaar.
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam

Rivierenland