Hulpdiensten zochten massaal, drenkeling in Waal bij Ochten nog niet gevonden

VideoOCHTEN - Meerdere hulpdiensten waren woensdagavond in de buurt van Ochten op zoek naar een man die tijdens het zwemmen in de Waal niet meer boven water is gekomen. 

Iets voor acht uur in de avond werd een traumahelikopter opgeroepen om ter plaatse te gaan. Even later volgde ook een politiehelikopter. Nog steeds lijkt er nog niemand gevonden. 

Een politieboot en een brandweerboot zochten woensdagavond de kanten van de rivier af en de politiehelikopter zocht vanuit de lucht. Het zou gaan om een man of mannen van buitenlandse afkomst, meldden omstanders aan een fotograaf ter plaatse. 

Ook in het donker ging de zoektocht door. Een team dat gespecialiseerd is in het zoeken in het donker was ook actief op de locatie. Maar nog zonder resultaat.

Volledig scherm
Hulpdiensten bij de Waal bij Ochten, op zoek naar een vermiste man. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
Volledig scherm
Hulpdiensten bij de Waal. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland