Anieke Vonk (l) van Goudreinet langs de A15 bij Kesteren levert de bestelde maaltijden af aan de chauffeurs.
Volledig scherm
Anieke Vonk (l) van Goudreinet langs de A15 bij Kesteren levert de bestelde maaltijden af aan de chauffeurs. © Foto Raphael Drent

In corona-tijden wordt de warme hap in de cabine bezorgd

KESTEREN - Kosten noch moeite worden gespaard om truckers langs de A15 van een warme hap te voorzien. Nu Goudreinet Kesteren het restaurant heeft moeten sluiten vanwege de coronamaatregelen van de overheid, gaan de medewerkers naar de chauffeurs toe.

Doorgaans zijn dat er 60 tot 80, legt eigenaresse Corrie Vonk uit.. Voor 15 euro hebben ze een bord vol. Bezorgd tot aan de deur, zij het die van de cabine.

Hamburger met friet of schnitzel rostbraten?

Waarbij de vraag rijst: hoe weet je wie heeft ingebeld voor de hamburger met friet en wie voor de schnitzel rostbraten? ,,Als ze naar de zaak bellen, vragen we naar de naam die op de vrachtwagen staat, en het kenteken.’’

Het doet Vonk denken aan vroegere tijden. ,,Op kenteken naar die auto lopen... Deden we vroeger ook, toen we die mannen moesten wekken.’’

Rivierenland