Volledig scherm
PREMIUM
Controle bij Rivierendal in Ochten © Foto Raphael Drent

Inspectie: dat op Rivierendal mensen permanent wonen, weet iedereen

OCHTEN - Bewoners van vakantiepark Resort Rivierendal werden dinsdag opgeschrikt door een onverwacht inspectiebezoek van politie, belastingdienst en gemeente. Daarbij zijn 73 bewoners ingeschreven als inwoner van Neder-Betuwe en moest een aantal bewoners openstaande boetes betalen.

Quote

Ze vroegen ons de hemd van het lijf

Linda Hasselaar, Bewoonster Resort Rivierendal

,,Het leek wel alsof we in een oorlogsgebied woonden,’’ zei een bewoner.

In alle vroegte stonden dinsdagochtend de politie, belastingdienst en gemeente op de stoep van Resort Rivierendal, een recreatiepark gelegen aan de Bonegraafseweg tussen Ochten en Eldik.

Permanent
Het park, en vooral de bewoners, werden met een grootscheepse controle eens flink onder de loep genomen door de overheidsinstanties. Maar als rond een uur de meeste ambtenaren het park verlaten, blijft het precieze doel van de controle bij de bewoners en medewerkers onduidelijk. 

,,Want dat hier mensen permanent wonen, weet iedereen. Het wordt alleen al sinds jaar en dag gedoogd.’’

Hemd van het lijf

Linda Hasselaar wandelt met haar twee hondjes het gebruikelijke rondje over het park. Ook bij haar stonden in de vroege ochtend mensen in de woonkamer van haar chalet.

,,Ze vroegen ons de hemd van het lijf. Hoe lang we hier al wonen, waar we werken, hoeveel we verdienen. Nou, eerlijk waar, ik werd even helemaal niet lekker. Alsof je een of andere misdadiger bent, zo zetten ze je neer. Daar houd ik niet van.’’ 

Tekst loopt door onder de foto.

Volledig scherm
Ochten 14/01/2020 Politieinval vakantiepark Rivierendal iov Gelderlander foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemeester Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd
    PREMIUM

    ‘Twijfels over evacuatie 1995? Totaal niet’; oud-burgemees­ter Henk Palm van Zaltbommel is verbaasd

    ZALTBOMMEL - Er was geen enkele twijfel over het besluit om de bewoners van de regio Rivierenland te evacuëren in januari 1995. Dat zegt Henk Palm, oud-burgemeester van Zaltbommel, in een reactie op uitspraken van zijn toenmalige collega Ed d’Hondt. ,,Ik weet dat we twijfels hadden. Dat ga je dan echter niet naar buiten brengen, want dan krijg je chaos”, aldus d’Hondt in een interview met De Gelderlander.

Rivierenland