De uiterwaarden bij IJzendoorn waar de zandafgraving komt.
Volledig scherm
De uiterwaarden bij IJzendoorn waar de zandafgraving komt. © William Hoogteyling

Jacqueline van Rijn wil IJzendoorn wakker schudden: ‘Tot in lengte van jaren opgescheept met zandfabriek’

IJZENDOORN - De verpakking van een drol. Die omschrijving doet volgens Jacqueline van Rijn nog het meest recht aan de plannen voor zandwinning in de uiterwaarden nabij IJzendoorn. 

6 reacties

 • Rob Leeuw

  4 weken geleden
  De heer Scheffer gelooft zelf nog in de sprookjes van Dekker. Als hij de plannen had bestudeerd welke nu aan de gemeente zijn voorgelegd, had hij beter geweten. Naast de plannen voor natuur ontwikkeling heeft Dekker het voornemen op grote schaal zand en grind te klasiviceren afkomstig uit diverse winpunten in binnen en buitenland. Daarnaast zijn er plannen voor grootschalige waterstof productie, opslag en het bunkeren met waterstof van schepen.
 • Steven Scheffer

  4 weken geleden
  Het gaat niet om grint kraken maar om zand verwerken. Dat is heel iets anders. Informeer je eerst eens goed voordat je een reactie plaatst
 • Rob Leeuw

  4 weken geleden
  Voor het eerst dat ik hoor dat het breken van grind fluisterstil zou zijn. Volgens de informatie welke ik heb ontvangen van de fa. Dekker produceert de breker 116 Dba. Dat is evenveel als Appelpop jaarlijks een paar dagen produceert. Voor de IJzendoorners dan dagelijks. Het is maar wat je fluisterstil noemt.
 • Steven Scheffer

  4 weken geleden
  Wat een belachelijke reacties en heeft mevrouw van Rijn zich wel verdiept in wat er nu eigenlijk komt. Eerder heeft er in de Gelderlander al een artikel gestaan over de bewuste zandfabriek. Dat hij volledig elektrisch is en FLUISTER stil. Men vergeet hier dat hun huizen, de opritten, het grint om de deur. Bij meneer Hasken de paardenbak etc. Allemaal komen van dit soort projecten. Meneer Hasken was ook boos op de tennisclub die een strook bramen en bos plantsoen snoeide. Zo triest!!!!
 • J.O.H. Hasken

  4 weken geleden
  Het bedrijf Dekker, dat al vanaf de jaren '60 een vermogen aan zand en grind uit de uiterwaarden van IJzendoorn heeft gewonnen, een bedrijf dat zich in de relatie met de gemeente en met de bewoners van IJzendoorn nooit aan de afspraken heeft gehouden poogt nu voor de zoveelste keer in de afgelopen 50 jaar een bedrijf te vestigen dat qua aard en omvang absoluut niet hoort tegen de dorpskern van IJzendoorn.
 1. Grote protestmars tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand

 2. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

Rivierenland