Volledig scherm
Evy, Lisa en Lisa bij wethouder Herma van Dijkhuizen (links). © Mozaïek welzijnsdiensten

Jeugd Dodewaard aast op skatepark

DODEWAARD - Dodewaard krijgt er misschien een skatebaan bij. Wethouder Herma van Dijkhuizen van Neder-Betuwe heeft beloofd te onderzoeken of zo'n voorziening mogelijk is in het dorp. 

Aanleiding hiervoor is een actie van twee 14-jarige meiden uit Dodewaard. Evy en Lisa, die allebei van skaten houden, vinden dat er weinig te doen is in hun dorp. Daarom hebben ze bedacht dat er een multifunctioneel skatepark zou moeten komen. 

Stunten

Met stagiaire Lisa Wakker van welzijnsorganisatie Mozaïek welzijnsdiensten hebben ze hun plan uitgewerkt. Wat de tieners betreft komt er een park waar ze flink kunnen stunten op de verschillende attributen en hindernissen, en komt er ook een speeltuin en een plek om honden uit te laten. 

Om hun verzoek kracht bij te zetten hebben ze pagina's vol handtekeningen in de buurt ingezameld. Het plan is inmiddels aangeboden aan wethouder Van Dijkhuizen, samen met de handtekeningen. Onderzoek moet nu uitwijzen of het skatepark inderdaad te realiseren is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland