Volledig scherm
Het jeugdhonk bij de Eendenvijver in Kesteren heeft weer een vorm van vandalisme te verduren gehad. © Gemeente Neder-Betuwe

Jeugdhonk Kesteren opnieuw vernield

KESTEREN - Het jeugdhonk bij de eendenvijver in Kesteren is opnieuw vernield. Ditmaal moest een betonnen bank het ontgelden: de zitting is eraf gesloopt.

De gemeente roept getuigen op zich te melden. Opvallend genoeg is het niet de eerste keer dat vandalen zich niet weten te gedragen bij het jeugdhonk aan het Dorpsplein. Eind 2018 werden prullenbakken opgeblazen met vuurwerk, waardoor de inhoud over de hele vloer van de ontmoetingsplek terechtkwam. Ook waren de banken beklad, sigarettenpeuken sierden de vloer.

En dat terwijl jongeren uit Kesteren twee jaar daarvoor nog zo hun best deden om een overdekte ontmoetingsplek te krijgen. Maar het ding was nog niet eens officieel geopend of er was al brand gesticht en er waren stenen uit de muur getrokken. Een rondvraag van de initiatiefnemers leerde destijds dat niemand van iets wist. Hoewel er wel werd gerept over jongeren ‘van buiten’ die jaloers zouden zijn op het mooie onderkomen.

Rivierenland