Kasteel Wijenburg op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Wijenburg op archiefbeeld. © Raphael Drent

Kasteel Wijenburg op slot: ‘Ik leid bruidsparen nu rond via Skype’

ECHTELD - Geen trouwerijen en bedrijfsmeetings meer in kasteel Wijenburg. Vanwege het coronavirus zit het Echteldse kasteel hermetisch op slot. Maar een tour om de mooiste dag van je leven te plannen, dat kan ‘gewoon’ vanuit huis. De manager laat je via een videoverbinding de gangen van het twaalfde-eeuwse kasteel zien.

,,Fysiek mijden we elk contact’’, legt manager Johan Huisman uit. Maar met een digitale rondleiding is er geen wolkje aan de lucht.

,,Via Skype (een videochatprogramma, JvE) bellen we in en ga ik met de camera door het kasteel. Ik laat ze alles zien, vertel iets over de zalen. Loop ik een beetje door een leeg kasteel...’’

Want het kasteel bij Echteld zit dicht. Op last van de overheid zijn sinds deze week onder meer horecagelegenheden en restaurants tot en met 6 april gesloten. Daarmee hoopt de overheid de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland