Volledig scherm
Kees de Goede. © Raphael Drent

Kees de Goede heeft zijn rust gevonden in Ochten: ‘Had behoefte aan omgeving zonder problemen’

RIVIERENLANDERSOCHTEN Kees de Goede (74) woont in Ochten, maar komt er niet vandaan. Zijn accent wijst in de richting van een wieg die in het westen heeft gestaan. 

,,Ik ben een geboren Rotterdammer. Nadat ik de militaire academie had afgerond was ik nog maar weinig in die stad. Ik zat bij de Groep Geleide Wapens in Duitsland. Daarna bij het logistiek centrum van defensie in Rhenen en vervolgens als waarnemer van de Verenigde Naties in de jaren tachtig bij alle brandhaarden in de wereld. Libanon, Beiroet, de Sinaïwoestijn in Egypte, de Golanhoogte.’’

,,Beiroet vond ik het summum van narigheid en ellende. In 1994-1995 was ik nog waarnemer bij de burgeroorlog in het voormalig Joegoslavië. Uiteindelijk zijn mijn vrouw en ik in Ochten terecht gekomen. Er is hier niks. Vooral rust. Ik had er behoefte aan om me te bewegen in een omgeving zonder problemen. Die heb ik genoeg gezien.’’  

Rivierenlanders
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van Rivierenland. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Rivierenlanders. Aflevering 693.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland