Volledig scherm
PREMIUM
De scholieren zullen vaak gebruik maken van het Opheusdenseveer om naar Wageningen te komen © Cord Otting

Kinderen nieuwkomers Neder-Betuwe op de fiets

OPHEUSDEN - Leerplichtige kinderen van nieuwkomers in de gemeente Neder-Betuwe, die de Nederlandse taal nog niet goed machtig zijn, krijgen drie maanden begeleiding om zelfstandig te leren reizen per fiets. Ze kunnen dan naar de Internationale Schakelklas van Pantarijn in Wageningen om  zo snel klaar gestoomd te worden om regulier onderwijs te gaan volgen. 

Het college van Neder-Betuwe wil meewerken aan een vergoeding om ze drie maanden vervoer aan te bieden en ze regelmatig te laten begeleiden door een meefietsende reisbuddy naar Wageningen. Veel kinderen die vanuit het buitenland naar Neder-Betuwe komen zijn niet gewend om te fietsen. Fietsen naar Wageningen is voor veel kinderen een veel goedkopere oplossing, en het is dichterbij, dan de tot nu toe gebruikelijke gang naar de Internationale Schakelklas in Tiel. Want daar moeten ze per trein naar toe en dat kost veel meer geld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland