Volledig scherm
Kitty en Erik houden hun trouwerij midden in het dorp Kesteren. Veel werd gesponsord door winkeliers en bedrijven. © William Hoogteyling

Kitty en Erik dolgelukkig met gesponsorde bruiloft midden in hún dorp

Kitty Schrijvers (50) en Erik van der Burg (50) gaven elkaar vrijdagavond in het centrum van Kesteren het ja-woord. Ze hadden niet slechts vier, maar vele tientallen getuigen.

Vrijdag de dertiende is voor Kitty Schrijvers en Erik van der Burg uit Kesteren een geluksdag. Eerder dit jaar reageerden ze op een oproep van de Kesterense ondernemersvereniging Pitpartners die een bruidspaar zocht dat tijdens de jaarlijkse Shopping Night zou willen trouwen. Een groot deel van de bruiloft wordt gesponsord door winkeliers en bedrijven.

‘Fantastisch dat iedereen erbij is’

Schrijvers: ,,Toen we dit jaar allebei 50 werden, vierden we een ‘samen-100-party’ waar we veel geld in gestoken hebben.” Erik vroeg Kitty die dag ten huwelijk. ,,Een bruiloft kost normaal gesproken veel geld, maar door deze actie konden we toch dit jaar trouwen. En het is fantastisch als je kunt trouwen in je dorp en dat alles en iedereen daarbij is.”

Bruid en bruidegom voelen zich heel gelukkig, vertellen ze vrijdag, terwijl ze omringd worden door kinderen met lampionnen. Samen met de kinderen liepen ze de lampionnenoptocht. Daarna werden ze door burgemeester Jan Kottelenberg getrouwd onder een stretchtent in het dorp.

Rivierenland