Volledig scherm
Kwekerij in Opheusden © Erik van 't Hullenaar

Laanboomroute moet de sector sterker op de kaart zetten

OPHEUSDEN - De laanboomteeltsector moet beter op de kaart volgens Tree Centre Opheusden, daarom hebben ze een Laanboomroute ontwikkeld. Deze route zal lopen door de gemeenten Overbetuwe, Neder-Betuwe en Buren. De gemeenten en TCO worden hierbij geholpen door het Regionaal bureau voor toerisme Rivierenland.

Op 3 oktober komt er een bijeenkomst in Ochten over de uiteindelijke fietsroute en waar deze langs moet lopen. Hij wordt dan virtueel gepresenteerd. De gemeenten en TCO hopen dan concrete partijen te presenteren die deel uit willen maken van de Laanboomroute. Denk daarbij aan kwekerijen en horeca-ondernemingen.

Kom op de Kwekerij

Eerst wordt op 22 september een open dag gehouden bij verschillende kwekerijen uit de gemeenten. Kwekers die meedoen zijn: Boomkwekerij Batouwe in Dodewaard, Boomkwekerij B&P in Opheusden en Combinatie Mauritz in Opheusden. Tijdens deze dag laten de kwekers zien hoe ze werken en zijn er verschillende activiteiten. Ook is het mogelijk om de fietsroute dan al virtueel te bewonderen. De Laanboomroute moet er voor zorgen dat het hele jaar door mensen langs kunnen komen bij kwekers en dan iets over het vak en bomen kunnen leren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland