De kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nederland, gevestigd in Opheusden.
Volledig scherm
De kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nederland, gevestigd in Opheusden. © Raphael Drent

Landelijk onderzoek naar kerkbreuk in streng gereformeerd Opheusden

OPHEUSDEN - Er loopt een landelijk onderzoek naar de kerkbreuk binnen de in Opheusden gevestigde Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN).  Dat onderzoek moet meer duidelijkheid geven over het gedwongen vertrek van dominee Arie van Voorden uit Opheusden

23 reacties

 • Basilius

  2 jaar geleden
  Hoe vaak moet nog gezegd worden dat het protestantisme zichzelf overleefd heeft? Keer toch tot de 'Moederkerk' terug en wordt weer gewoon rooms en vroom, dan ben je van al die partijdigheid c.q. partijtrekken voor een bepaalde theoloog-voorganger af, want dan gaat het weer uitsluitend om onze individuele verhouding/relatie tot Jezus Christus en Zijn Blijde Boodschap van vergeving, vrede, verzoening en eerlijk delen, wereldwijd!
 • Doet60

  2 jaar geleden
  Gelderlander hebben jullie niks anders dan berichten wat jullie een tijd geleden ook al gemeld hebben. Dit is ongeveer het zelfde bericht ons geheugen is niet zo slecht.
 • Betuwnaar

  2 jaar geleden
  Dit is geenszins een fout van de Gelderlander. Dat u niet begrijpt dat met de term 'gemeenteleden' wordt geduid op de leden van een gemeente komt slechts voort uit uw eigen onkunde.
 • Dolfine

  2 jaar geleden
  Nee hoor, kerkleden worden ook gemeente leden genoemd.
 • Dolfine

  2 jaar geleden
  Binnen de kerkmuren worden leden van de kerk ook gemeente leden genoemd, is geen fout, dat is nou eenmaal zo

Rivierenland