Speelgoed van bioplastic is in opmars. Links Job Nijssen en in het midden Steven van Bommel van Biobuddi, rechts Sander van der Mark van De Rolf Groep.
Volledig scherm
PREMIUM
Speelgoed van bioplastic is in opmars. Links Job Nijssen en in het midden Steven van Bommel van Biobuddi, rechts Sander van der Mark van De Rolf Groep. © Raphael Drent

‘Lego en Duplo zijn vervuilend’; speelblokken van bioplastic gaan via Ochten de schoolwereld in

OCHTEN/ VENLO - Lego- of Duploblokken: wat is daar nou vervuilend aan? Veel dus, meent Sander van der Mark van het Ochtense bedrijf De Rolf Groep. Het speelgoed dat hij levert aan basisscholen en kinderdagverblijven wordt daarom de komende jaren niet van gewoon plastic maar van bioplastic gemaakt. Om te beginnen met de bouwblokken. 

16 reacties

 • Lars Troost

  4 maanden geleden
  En wat denk je dat er in Brazilië gebeurt om aan al dat suikerriet te komen? Juist daar wordt dus de Amazone voor gekapt... Ook wel erg goedkoop om de goede naam van Lego door het slijk te halen om er zelf beter van te worden...
 • Johan Joosten

  4 maanden geleden
  Ook bioplastics breken slecht af en kunnen dus nog jaren lang in de natuur blijven en als micro plastic schade aanrichten. Lego en Duplo hebben hun kwaliteit bewezen. Produceren van producten levert altijd milieu schade op. Maar Lego en Duplo gaat heel erg lang mee en wordt nauwelijks weggegooid. Dit zijn dus duurzame producten.
 • Ramon Van Rooij

  4 maanden geleden
  Bio-plastic is nog steeds geen bio degradable plastic. Er wordt nog steeds plastic de wereld ingestuurd, vaak van mindere kwaliteit waardoor het eerder weggegooid word.
 • Jessica Berends

  4 maanden geleden
  @Bonnes: het patent van LEGO is jaren terug verlopen, daarom zie je veel fake LEGO. We hebben hier veel merken geprobeerd, maar de kwaliteit is eigenlijk altijd erbarmelijk. Niet elastisch genoeg, dus scheurt het en/of blijft het niet aan elkaar zitten. Niet elk type kunststof is plastic: er is veel verschil. Ook wordt decennia oud LEGO hier nog gewoon gebruikt, samen met nieuwe sets, zonder problemen. Dus het is vrij duurzaam. Dit marketingverhaal in DG mag dan ook wat genuanceerder.
 • P. Nagelhout

  4 maanden geleden
  Volgens mij en ik niet geleerd ben dom gebleven ben er nog steeds blij om nu de vele geleerden er achter komen dat we met zijn alle de wereld naar de knoppen helpen. Met dit is niet goed dat is niet goed volgens mij zijn wij niet goed. Een gezegde is er zijn meer gekken los op deze wereld dan dat er opgesloten zijn

Rivierenland