'Lieve burgemeester, ze rijden veel te hard in Dodewaard'

DODEWAARD - Een jonge inwoner van Dodewaard vindt dat de auto's veel te hard door zijn dorp rijden. Daarom schreef hij een brief aan burgemeester Jan Kottelenberg. Inmiddels heeft de jongeman met een lasergun mogen testen hoe hard zijn plaatsgenoten rijden. 

Volledig scherm
De jongen uit Dodewaard tijdens de snelheidscontrole. © Politie

'Lieve burgemeester', schreef de jongen van een jaar of 8, wiens identiteit de politie onbekend laat. 'In Dodewaard rijden de auto's veel te hard. Wilt u daar iets aan doen?'

De burgemeester speelde de noodkreet van de jongen door naar de politie. Die controleerden samen met hem het verkeer. De controle wees uit dat er inderdaad erg hard werd gereden. 

De gemeente gaat kijken welke maatregelen er worden genomen om de snelheidsduivels  te remmen. De politie prijst de jonge Betuwenaar dat hij het probleem onder de aandacht heeft gebracht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland