Volledig scherm
De REijnbrug tussen Rhenen en Kesteren © Sven Menschel

Lobby voor camera's Rijnbrug Kesteren Rhenen duurt voort

KESTEREN/RHENEN - Ze hangen er nog steeds niet, de camera's op de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren die met name inbrekers in de gaten zouden moeten houden. ,,Maar we blijven lobbyen‘’, zegt burgemeester Jan Kottelenberg van Neder-Betuwe.

De kwestie werd donderdag aan de orde gesteld tijdens een raadsvergadering in  Neder-Betuwe. Vorig jaar gaf Kottelenberg al aan dat de gemeente Neder-Betuwe, Buren en Rhenen gezamenlijk pleiten voor de plaatsing van de camera's. Er moeten er twee komen, één in elke rijrichting. 

Vroeger hing er al zo'n zogeheten ANPR-camera, maar die is wegens geldgebrek verwijderd. Een camera met Automatic NumberPlate Recognition scant kentekens van passerende voertuigen. Er gaat een melding af bij auto’s die op naam staan van bestuurders die worden gezocht vanwege strafbare activiteiten.

Politie

Quote

Beelden moeten wel uitgelezen worden

Jan Kottelenberg, Burgemeester Neder-Betuwe

Kottelenberg: ,,Maar die camera's hebben alleen zin als de beelden ook uitgelezen worden door de politie, en ondanks het pleidooi van de drie gemeenten is daar nog steeds geen budget voor vrijgemaakt. We blijven er op aandringen, de Rijnbrug is bij uitstek geschikt omdat het echt een flessenhals is voor verkeer en inbrekers die aan weerszijden van de brug hun slag gaan vaak van die brug gebruik zullen maken.’’ 

Food Valley

Volgens Kottelenberg staat het verzoek voor de camera's op de Rijnbrug weer op de verzoeklijst  en wordt het belang ervan binnenkort opnieuw afgewogen. De drie gemeenten hebben inmiddels ook steun van de Regio Food Valley. Kottelenberg blijft het volgen, de lobby wordt voortgezet en daar is de raad Neder-Betuwe het mee eens.

Rivierenland